Ramona Catargiu-Szasz si povestea ei despre determinare

11 Februarie 2020 Timp de citire 3:00 minute

Oameni caldurosi, plini de viata si cu un entuziasm desavarsit? Avem din toate! Dar cand vine vorba despre aceasta combinatie de atuuri, prima colega care ne vine in minte este nimeni alta decat Ramona Catargiu-Szasz.

Una dintre roscatele cu o energie veritabila si pasiune pentru munca din fiecare zi, Ramona este genul de om care nu se da deoparte de la noile provocari si bucura intregul birou cu zambetul ei larg si pofta de viata pe care le arata fara incetare.

Cu toate astea, colega noastra nu si-ar fi imaginat niciodata ca va ocupa astazi postul de manager al Departamentului de Relatii Clienti Microbusiness in cadrul Bancii Transilvania, si nici intr-un caz la Cluj-Napoca. S-a nascut in Medias, a facut Facultatea de Inginerie Economica la Sibiu, dar Universul i-a atins viata astfel incat sa fie nevoita se intoarca in oraselul ei natal, si cursul povestii s-a schimbat.

In Medias, s-a ivit un post liber la Bancpost, iar ea, fiind in cautare de un job, s-a dus hotarata la cei de acolo si le-a spus asa: „Eu nu stiu sa fac nimic, n-am experienta, dar vreau sa invat!” Ceva din prezenta Ramonei i-a impresionat, asa ca nu au putut sa o refuze. „Nu-s genul care sa renunte la prima provocare. Ma dai afara pe usa? Intru pe geam!”

A inceput de la casierie si a invatat totul din mers. Dupa trei ani la Bancpost, a petrecut cinci ani la Banca Romaneasca, iar acum trei ani s-a mutat in Cluj si a venit la noi, la Banca Transilvania: „E bine sa mai faci cate un salt, altfel te plafonezi. (...) Firea mea merge mana in mana cu agitatia orasului. Am zis ca vreau Clujul si vreau BT-ul!”

Sora ei o tachineaza chiar si acum, dupa 11-12 ani de activitate in domeniul bancar, ca a ajuns una din „doamnele de la banca”. Dar ea nu se potriveste deloc profilului unei doamne care isi face treaba din inertie: „Stii cum e? Clientii n-au nicio vina ca te-ai trezit tu mai prost, nu-ti sta bine parul si n-ai o stare buna. Nu. Cand vine clientul, trebuie sa simta ca e inteles, ascultat si chiar sa revina cu drag. Ne cunostem, rezolvam, gasim variante. Mi-am facut foarte multi prieteni. (rade) Unii clienti care imi erau la inceput foarte dificili, acum mi-s cei mai buni prieteni. Cea mai mare multumire de la finalul zilei e sa stii ca ai reusit sa ajuti pe cineva.”

Ramona valoreaza experientele, iubeste sa calatoreasca prin lume si sarbatoreste toate amintirile prin poze – la casuta ei din Floresti, are un perete intreg cu poze din diferite momente ale vietii (de la logodna cu sotul ei, de la nunta, poze cu familia sau poze din toate locurile pe care le-a vizitat).

Isi incarca bateriile cu energie din admirarea rasaritului soarelui, pe care il prinde aproape in fiecare dimineata pe cer, din cinele de duminica luate impreuna cu sotul si sora ei si, desigur, din frumusetea orhideelor, marea ei pasiune – casa ei este plina de orhidee, si nu numai! In general, florile o fac fericita.

 

Ramona, tu esti unul din #Oameniidelabanca prin care noi ne pastram energia. Ne inseninezi zilele cu spiritul tau si suntem bucurosi sa te avem in echipa! 

 

Foto credit: Vlad Cupsa

Ți-a plăcut acest articol?
211
2

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.