Raluca Hiottu: Despre destine imprevizibile si arome de caramel macchiato

11 Septembrie 2020 Timp de citire 4:00 minute

Recomandam ca povestea #OameniidelaBanca de astazi sa fie citita cu un caramel macchiato in fata, de preferinta cu scortisoara presarata deasupra. In acest mod vei rezona mai bine cu a noastra Raluca Hiottu si nu doar pentru ca aceasta este bautura ei preferata, ci pentru ca, intr-un fel, personalitatea Ralucai se aseamana cu aroma cafelei cu sirop de caramel: puternica, dulce si care iti transforma dimineata intr-una mult mai frumoasa!

 

La fel cum poate ca nu te-ai gandi din prima sa combini cafeaua cu caramelul, asa nu s-ar fi gandit nici Raluca sa se combine cu bankingul. Cert este ca, la varsta adolescentei, nu simtea ca este un membru „clasic” al familiei ei, in care exista generatii succesive de medici veterinari:

 

„Dorinta de a merge la banca a venit asa – ce ar putea sa fie radical opus cu ce ar trebui eu sa fac teoretic?”

 

Raluca a intrerupt traditia nescrisa, si-a continuat studiile la o facultate in domeniul bancar, iar rezultatul, desi imprevizibil, a fost unul mai mult decat satisfacator, iar parintii ei au sustinut-o si au inteles-o in toate deciziile luate. E drept ca s-a angajat la noi in 2007, in perioada in care avea nevoie sa-si faca practica pentru facultate si a facut-o strict cu gandul de a sta trei saptamani (cel mult!), de a-si indeplini sarcinile si a bifa practica necesara. Well... 13 ani mai tarziu, Raluca tot unul din #OameniidelaBanca a ramas!

In prezent, este director regional de operatiuni. „Operatiuni means absolut tot ce ai de facut la banca dar nu tine de partea de creditare. Una peste alta, rolul meu este sa asigur o legatura intre ceea ce se intampla la nivel de centrala si oamenii din prima linie la BT”.

 

Avand in vedere ca interactioneaza mult cu oamenii, ai crede ca Raluca a fost dintotdeauna o persoana extrovertita, dar:

„Daca ma intrebai acum 13 ani ma uitam la tine si iti ziceam are you kiddin me? No way. Asta e unul dintre lucrurile pe care BT-ul le-a schimbat la mine”.

 

Asa cum ti-ai imaginat, in toti acesti ani, a lucrat pe mai multe posturi in BT, dar cea mai frumoasa amintire este chiar de la inceputul carierei, cand era in front office: „Acolo m-am format atat personal, cat si profesional si am devenit cine sunt astazi”. Alt lucru important pe care l-a invatat este ca: „empatia e un must, ar trebui sa fii super deschis si sa fii foarte receptiv la feedback”.

 

 

Desi nu a ales sa devina medic veterinar, iubirea pentru animale este la fel de puternica ca in cazul celor care au grija de ele. De altfel, au existat doua situatii in care Raluca nu si-a putut reprima instinctul de a ajuta animalele si a salvat doi caini „tomberonezi” pe care viata i-a pus in cale, in doua perioade diferite de timp. Le-a dat numele de Luna si Bobo, cele doua motive zilnice de fericire ale Ralucai. Motivul numarul 3 este Cosmin, prietenul ei. Si el iubeste cainii si a fost alaturi de Raluca in decizia de a le adopta pe cele doua cateluse. Ii este alaturi in continuare, pentru ca imparte aceleasi valori cu Raluca si pentru ca Raluca este un bucatar cu adevarat priceput, ceea ce este un mare plus. Wink, wink!

  

 

Suntem convisi ca oricine poate vedea ca Raluca este o persoana calda, ambitioasa si care nu se teme de noi provocari in viata, iar asta ne face mandri sa o numim unul din #OameniidelaBanca pe care ii indragim! Raluca, multumim ca faci parte din echipa BT!

 


Photo credit: Vlad Cupșa

Ți-a plăcut acest articol?
90
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.