Otilia Poede: „Imi place sa am grija de colegi, sa ii cunosc si sa ii ajut”

19 August 2022 Timp de citire 4:00 minute

Evolutia sucursalei BT din Vaslui este strans legata de urmatoarea protagonista din seria #OameniidelaBanca. Colega noastra Otilia Poede ocupa pozitia de Director Operatiuni din iunie 2005, un rol in consonanta cu firea ei energica. A fost o evolutie frumoasa si dinamica precizeaza astazi Otilia, afirmand ca indiferent de nivelul de experienta, in Banca Transilvania treci mereu printr-un  proces continuu de invatare.  

Cei 17 ani petrecuti la BT i-au oferit ocazia colegei noastre sa cunoasca diferite generatii de oameni noi in echipa si a observat ca fiecare generatie are un specific al ei. Tot din experienta, Otilia a vazut ca daca ii coplesesti pe colegii noi cu prea multe informatii profesionale inca de la inceput si nu esti atent si la latura personala, risti sa ii pierzi.

„Imi place sa am grija de colegi, sa ii cunosc pe fiecare si sa ii ajut. Suntem o echipa si rezultatele noastre depind de echipa, nu sunt individuale. Generatia de acum este foarte energica, cu atentia indreptata spre schimbare imediata atat in plan personal cat si profesional, stiu ce vor. Foarte important este inceputul in formarea profesionala a fiecaruia, pentru ca atunci pui bazele pentru toata evolutia lor, a respectului si colaborarii cu cei din jur. Mie mi se pare usor de modelat aceasta generatie. Banca este un loc de munca complex si de multe ori te copleseste. Cu toate acestea, complexitatea este asimilata frumos de generatia noua.”

In relatia cu clientii trebuie sa fii echilibrat si intelegator, considera colega noastra. Pana la urma, oameni suntem toti. Cel mai important aspect este sa ai amabilitate si abilitate de a vorbi si de a asculta. Orice situatie are o solutie, poate nu este mereu perfecta, dar exista intotdeauna. Doar cunoscand regulile poti sa tii lucrurile sub control. Intre noi si clienti sunt regulile bancii, iar daca pe acestea le stapanim foarte bine, atunci dialogul cu ei este unul corect si de calitate.

Dupa 17 ani de activitate la BT, cel mai multumitor pentru Otilia este sa isi vada colegii la final de zi ca isi pastreaza entuziasmul. Cand vede energia lor este imposibil sa nu se umple si ea de bucurie.

Acasa este locul unde Otilia isi reincarca bateriile pentru a doua zi si unde isi gaseste echilibrul. In weekenduri, impreuna cu familia, merge foarte des la casa de la tara, aproape de Vaslui. In restul timpului ii place foarte mult sa citeasca. Ar putea citi ore intregi fara pauza.

In concedii, colega noastra merge de obicei in trasee lungi, cu masina, pentru a descoperi cat mai mult din istoria locurilor  prin care trece. Tot timpul are in masina ceva de mancare pentru un posibil animalut abandonat pe care l-ar putea intalni pe drum. Ii place sa asculte muzica, inclusiv opera, atata timp cat linia melodica este pozitiva si linistitoare.

 

Draga noastra colega, de 17 ani dai dovada de acelasi profesionalism. 👏 Iti multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca si ne bucuram de evolutia ta. 💛

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Daca ai putea sa fii o culoare, ce culoare ai fi?

 „Cel mai probabil as fi culoarea galben. Imi place foarte mult aceasta culoare si derivatele ei”.

 

Care este ultima cartea citita?

„Am reluat de curand cartea Creierul si Mintea Universului a profesorului Dumitru Constantin Dulcan. Este o carte fascinanta care ofera foarte multe raspunsuri la intrebarile noastre privind locul si rolul pe care le are omul in Univers”.

 

Ce ai face daca te-ai putea intoarce in trecut?

„M-as intoarce in copilaria si adolescenta mea pentru a fi din nou impreuna cu parintii”.

 

Photo credit: Oana Curelaru

Ți-a plăcut acest articol?
60
2

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.