Oance Ovidiu: “Echilibru în banking”

10 Februarie 2023 Timp de citire 5:00 minute

A două oară e cu noroc. Sau, cum ar zice protagonistul nostru din acest articol, cu mai multe satisfacții în plan profesional. Despre Oance Ovidiu este vorba, Expert Soluții Clienți la Sucursala Reșița și unul din #OameniidelaBancă alături de care vom povesti despre reîntoarcerea în banking după o perioadă de pauză și alegeri echilibrate. Pentru Ovidiu, alegerea de a se angaja în banking nu a venit ca o surpriză, mai ales că are un background de economist prin prisma facultății pe care a terminat-o. Primul job pe care l-a avut a fost chiar la BT, în anul 2008. În acea perioadă, ocupa postul de Administrator de Cont.

Experiența sa în BT a fost pusă pe pauză atunci când Ovidiu a decis ca, timp de 2 ani, să locuiască în Anglia, însă ghiciți unde s-a întors după această perioadă? Ne povestește chiar el: „După cei doi ani petrecuți în străinătate, m-am gândit să mă întorc la BT în Bocșa, locul în care locuiam și la acea vreme. Știam că totul era ok și aveam colegi faini, însă din păcate, agenția s-a închis și a trebuit să îmi caut altceva de lucru. M-am mutat în Timișoara o perioadă de timp, iar de acolo am ajuns în locul în care mă aflu și în prezent, la Sucursala Reșița.”

Astăzi, o zi normală la birou pentru Ovidiu este o zi în care încearcă să ofere tuturor clienților care intră în sucursală soluțiile de care au nevoie pentru a realiza diferite operațiuni – și credeți-ne, nu-i treabă ușoară: „Practic, eu mă aflu la recepție. Atunci când vin clienții, îi întâmpin și încerc să identific de ce anume au nevoie. Fie că este vorba despre aplicațiile de Internet Banking sau plata facturilor, îi ajut să realizeze operațiunile de care au nevoie online. Bineînțeles, pe lângă asta, vin cu informații legate de produse și funcționalități, pentru ca, în momentul în care clienții ajung la colegele mele de la ghișeu să știe despre ce este vorba.

Ovidiu Oance 1.jpg

Așa cum poate că deja v-ați dat seama, comunicarea este cheia atunci când ești Expert Soluții Clienți. Dar, pe lângă asta, Ovidiu a completat și alte calități care trebuie însușite la pachet cu acest post: „Este foarte important să știi produsele băncii. Altfel, nu o să i le poți explica clientului într-o manieră accesibilă pentru el. Trebuie să fii atent la clienți, să îi observi și să fii perspicace atunci când au nevoie de ajutor. Mai departe, trebuie ascultați, înțeleși și sprijiniți cu soluțiile de care au nevoie. Practic, trebuie să te comporți la fel cum ți-ar plăcea și ție să se comporte cineva cu tine. Fiecare client este important pentru noi.”

În urmă cu câțiva ani, pentru Ovidiu a fost destul de dificil să mențină un echilibru între job și timpul liber. Partea bună este că tot atunci și-a dat seama că este momentul să facă o schimbare, iar astăzi le poate separa cu ușurință pe cele două astfel încât să își poată îndeplini obiectivele, dar să se și dedice pasiunilor lui. Apropo de asta, iată care sunt hobby-urile la care Ovidiu nu ar renunța niciodată: „Am foarte multe pasiuni. Cele mai multe dintre ele depind de anotimp. Spre exemplu, iarna ador să practic snowboardingul ori de câte ori am ocazia, numai zăpadă să fie. Iubesc și drumețiile, ieșirile pe jos sau cu motocicleta, plimbările în natură, fără semnal la telefon. Asta e metoda mea preferată de a-mi reîncarcă bateriile”.

Ovidiu Oance 2.jpg

Dragă Ovidiu, suntem mândri să avem printre #OameniidelaBancă o persoană atât de devotată, amabilă și echilibrată precum tine. Felicitări pentru tot ce ai realizat până acum – suntem convinși că acesta este abia începutul! 💛


BT Extra – întrebări extra pentru #OameniidelaBancă!

Care e motto-ul după care te ghidezi?

„Aș putea numi două aici. Primul: «Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi». Nu îmi place să amân ceva ce știu că se poate rezolva cu un minim de efort din partea mea. Iar al doilea este «Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face».”

Dacă ar fi să ai o superputere, ce ți-ar plăcea să dobândești?

„Mi-ar plăcea să mă pot teleporta oriunde vreau eu, să ajung cât mai repede dintr-un loc în altul. Nu îmi place să pierd timpul pe drum, aș vrea să îl pot direcționa către alte activități.”

Ce speri să îți aducă anul 2023?

„Cel mai important lucru pentru mine în acest moment: liniște sufletească.”

Ți-a plăcut acest articol?
11

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.