Marian Cojocariu: Banking si dupa finantare

29 Mai 2020 Timp de citire 4:00 minute

Cojocariu Marian este unul din #OameniidelaBanca pe care dorinta de a invata cat mai multe i-a adus departe. Cariera sa a inceput inca dinainte sa dea admiterea la facultate. La cei 19 ani ai lui de atunci, isi dorea foarte tare sa se angajeze undeva, chiar daca asta ar fi insemnat sa se imparta intre orele de munca si seminariile de la Facultatea de Finante Banci la care urma sa devina student: „Am inceput sa lucrez destul de devreme si asta m-a responsabilizat”.

Acest lucru se intampla in 2009, cand si-a inceput cariera ca reprezentant vanzari la o alta banca. Banking-ul a fost de la bun inceput pasiunea lui. Din acest motiv, in 2015, cand a aplicat la un job in Banca Transilvania, avea deja un bagaj de cunostinte care i-au facut acomodarea mai usoara: „Avand in vedere experienta acumulata si faptul ca eu am lucrat doar pe vanzari, la BT adaptarea a fost cea mai usoara. De ce spun acest lucru? Pentru ca am avut suport de la bun inceput si sprijin din partea colegilor. Comunicarea este foarte usoara si transparenta in BT!”

Dupa ce a lucrat atatia ani cu persoanele fizice, Marian s-a reorientat in 2017 catre cele juridice, astazi fiind manager relatii clienti IMM. A facut un pas care l-a scos cu totul din zona de confort, dar i-a oferit posibilitatea de a se dezvolta: „Trecerea a fost usoara datorita colegilor mei care m-au sprijinit si m-au invatat, pentru ca altfel ar fi fost foarte greu”. Spiritul de colegialitate se resimte foarte tare in echipa din care face parte Marian, sustinerea si comunicarea intre colegi fiind cheia gasirii celor mai bune raspunsuri pentru clienti: „Asta apreciez cel mai mult la BT – faptul ca intr-adevar este o banca indreptata foarte mult spre oameni si spre solutiile necesare oamenilor si nu este orietanta doar catre cifre”.

Comunicarea cu clientii continua chiar si dupa acordarea unei finantari: „Este foarte important sa pastram legatura cu clientul si sa-i oferim informatiile necesare si dupa acordarea finantarii de credit”. De altfel, cel mai important sfat pe care i l-ar putea da unui antreprenor este sa retina faptul ca il poate suna oricand pe managerul responsabil cand are nevoie de raspunsuri, fie ca tin de partea operationala sau de partea de creditare-finantare:

 

„Clientul va primi toate informatiile de care are nevoie, cel care se ocupa de solicitarile lui va cauta solutii. Pentru noi este foarte important sa punem intrebari si sa fim buni ascultatori inainte de a fi buni povestitori”.

 

Un alt sfat pe care l-ar putea da oricarei persoane este sa se trezeasca de dimineata, el fiind o fire matinala: „Imi place sa ma trezesc devreme, pentru ca vad lucrurile altfel si ma pot organiza mai bine. (...) Eu sunt cel care deschide sucursala (rade). Imi place sa fiu pregatit inainte de venirea clientilor, sa-mi pregatesc agenda, sa-mi pregatesc vizitele de lucru pe teren”.

Mai exista un tip de teren la care Marian se duce intotdeauna cu drag, de doua ori pe saptamana: terenul de fotbal. Pasiunea lui pentru acest sport o are de la tatal sau, iar faptul ca in copilarie avea stadionul la trei statii distanta a transformat mersul la meciuri cu prietenii din cartier un lucru la ordinea zilei. Mare i-a fost incantarea cand a aflat de Campionatul BT de la Mamaia! Nu a ratat nicio editie din 2015.

Altfel, weekend-urile si serile de dupa orele de munca le petrece impreuna cu sotia sa, Alexandra, pe care a cunoscut-o tot la un meci de fotbal, in urma cu opt ani. Nu conteaza cine contra cui a jucat, ci faptul ca ei au ajuns sa fie castigatorii finali, pentru ca in curand familiei i se va mai adauga un membru!

 

Felicitari, Marian!

Suntem convinsi ca vei fi un tatic absolut grozav, la fel cum esti si ca prieten si coleg pentru noi, #OameniidelaBanca! 

 

Foto credit: Vlad Cupsa

Ți-a plăcut acest articol?
48
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.