0%

Daniela Minteuan: Despre oameni, experiente si povesti

03 noiembrie 2021 Timp de citire 5:00 minute

Revenind in inima Transilvaniei, in Cluj, ne imprietenim cu povestea celei ce iubeste sa descopere in fiecare zi alte zeci de povesti: Daniela Minteuan, colega noastra Manager Relatii Clienti! Zi de zi, Daniela face #HumanBanking asa cum stie cel mai bine: prin stabilirea unei conexiuni reale cu clientii, menita sa o ajute sa le inteleaga visurile si grijile in mica bucatica de timp pe care o au la dispozitie. Dar inainte sa aflam cum face asta, haideti sa aflam mai multe despre inceputui povestii ei la BT!

„Sunt de loc din Suceava, din frumoasa Bucovina, si am venit la Cluj la facultate. In Banca Transilvania sunt de aproximativ un an. Ocup postul de Manager Relatii Clienti Persoane Fizice in agentia din Mihai Viteazu, dar in noiembrie, chiar cand voi implini un an, voi fi promovata si ma voi muta in Centrala, pe Departamentul de Bancassurance. Inca ma obisnuiesc cu ideea! Mi se pare un lucru foarte mare, un lucru pe care mi-l doream dintotdeauna de cand am ajuns in Banca Transilvania, dar nu credeam ca se va intampla atat de repede.”

Dorintele se indeplinesc mai repede decat am crede atunci cand facem lucrurile cu pasiune: „Fac partea de creditare, atat pe partea de achizitionare locuinte, cat si pe cea de credite de nevoi personale. Pe ce ma bazez eu foarte mult este educatia financiara. Cred ca, din pacate, noi ca si tara mai avem destul de mult de invatat in ceea ce priveste educatia financiara. Avem de foarte multe ori tendinta sa gandim lucrurile pe termen scurt, iar ele nu functioneaza asa. Eu niciodata nu voi urmari sa merg, de exemplu, pe un grad maxim de indatorare al clientului, pentru ca, asa cum le spun si lor, trebuie sa tina cont de faptul ca atunci cand isi iau un credit, este nevoie tot timpul de o plasa de siguranta ca totul sa fie confortabil pentru ei.”

La fel cum se intampla si in viata, increderea este un lucru foarte greu de castigat, mai ales cand lucrurile nu sunt suficient de clare in mintea noastra. Dana este genul de om care ar putea sa stea ore in sir sa explice concepte bancare care, la prima vedere, sunt mai greu de inteles: „De foarte multe ori, clientii nu cunosc produsele noastre si nu stiu punctual ce au nevoie. Ei imi spun problema pe care o au din punct de vedere financiar, iar eu le gasesc o solutie, in primul rand, din punct de vedere uman. Sunt de parere ca e foarte important ca omul din fata ta – clientul –  sa te veda la randul lui ca pe un om! Imi doresc ca acesti clienti sa stie atunci cand vin la mine ca eu sunt persoana care este acolo pentru ei oricand ar avea nevoie pentru a le explica cum functioneaza produsele pe care le doresc, care e procesul de creditare, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze, si nu in ultimul rand, sa inteleaga continuitatea relatiei noastre: relatia pe care o avem cu clientii nu se incheie in momentul in care ei achizitioneaza un produs. In relatia lor cu Banca Transilvania, eu sunt unul dintre oamenii care va mentine colaborarea pe termen lung. Ideea de #HumanBanking o duc foarte tare spre zona de clienti!”

Dana pretuieste viata prin conexiunile pe care le poate lega cu tot ce-i ofera aceasta lume, fie ca vorbim de oameni sau de natura: „In timpul liber, cand am posibilitatea si timpul necesar, imi place sa calatoresc. Fac acest lucru destul de mult, si nu neaparat pentru peisajele pe care le vad, ci pentru oamenii pe care ii intalnesc. Am fost acum doi ani in Bali si Singapore. Am cunoscut acolo niste oameni la care daca te-ai fi uitat la ei din punct de vedere matematic, nu aveau nimic. Nu aveau, practic, un acoperis deasupra capului. Dar aveau o bucurie fata de lucrurile marunte din viata! Cand te uitai in ochii lor, te gandeai ca poate esti suparat ca nu-ti permiti un telefon sau, nu stiu, un laptop, si apoi te simteai prost pentru ca iti dadeai seama ca viata, in sine, nu este despre lucruri materiale. Este despre oameni, experiente si povesti. Mi se pare ca noi, ca oameni, daca am avea rabdarea sa ne ascultam si sa ne cunoastem, am realiza ca suntem niste adevarate enciclopedii. Tot in ideea de a asimila cat mai multe povesti, imi plac foarte mult podcasturile si le ascult cu mare placere. Spunea cineva intr-un interviu ca degeaba inalti ochii in disperare catre cer daca nu ii cobori la cei de langa tine. Cred ca despre asta este vorba!”

 

Draga Daniela, ne simtim foarte norocosi sa avem in echipa noastra un om care vede lumea intr-o maniera atat de profunda! Iti multumim ca faci parte dintre #OameniidelaBanca! 😊

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Care este urmatoarea destinatie de pe lista ta?

„Imi doresc foarte mult sa ajung in Thailanda. Vreau sa vad ritmul de viata al oamenilor. De asemenea, imi doresc sa ajung si in Vietnam – aici foarte mult din punct de vedere al bucatariei! Mi se pare ca o cultura merge foarte, foarte mult mai departe si prin preparatele lor de baza. De exemplu, cand ma gandesc la Bucovina, ma gandesc la varza calita cu afumatura a mamei.”

 

Daca ai putea schimba ceva la lumea aceasta, care ar fi acel ceva?

„Mi-as dori sa le pot oferi tuturor copiiilor din lumea aceasta sansa la educatie.”

 

Un lucru care ti-a schimbat o perspectiva de viata:

„In spatele fiecarei experiente pe care o ai este o poveste. In trecut, eu imi formam o parere despre cineva in functie de ce auzeam sau vedeam. Dar in fiecare fapt pe care il facem se reflecta o actiune din trecut pe care de multe ori noi ca oameni nu o constientizam.”

 

 

Photo credit: Vlad Cupsa

Ți-a plăcut acest articol?
26
1

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.