Codruta Andreica: "Niciodata nu este prea tarziu sa studiezi ceea ce-ti place"

21 Februarie 2020 Timp de citire 3:00 minute

Cand auzim de Viseul de Sus, nu la faimoasa Mocanita ni se duce gandul, ci la plaiurile natale ale colegei noastre maramuresence, Codruta Andreica. Este manager la departamentul de Relatii Clienti in cadrul BT si unul din #OameniidelaBanca care nu si-ar fi imaginat ca va ocupa un astfel de post.

Parintii ei o vedeau profesoara, motiv pentru care au indrumat-o sa faca Litere. Facultatea a facut-o, insa instinctul ei i-a spus ca aceasta profesie nu ar face-o fericita. Nu a profesat in domeniu. In schimb, s-a angajat in telecomunicatii pe un post care avea sa i se potriveasca manusa: vanzari. Asa se face ca, intr-o zi, o clienta i-a remarcat abilitatile de vanzare si i-a propus sa vina la BT, pentru ca, surpriza – clienta era de-a noastra, parte din echipa BT. 


Codruta a cugetat ce a cugetat, insa decizia era pe jumatate luata. Se gandise oricum sa vina la Cluj pentru ca intuia ca „strengaritei” ei de 5 ani i-ar placea tare mult aici.

Sunt aproape 2 ani de cand Codruta face parte din echipa BT, iar de atunci este intr-o continua alergare: trezit, mers la gradi cu cea mica, repede la birou, iar in weekenduri, fuga la facultate. Niciodata nu este prea tarziu sa studiezi ceea ce-ti place, asa ca a noastra Codruta este si manager, si mamica, si studenta la specializarea contabilitate si informatica de gestiune!

Chiar daca la inceput nu avea pregatire in domeniul bancar, a reusit sa-si faca targetele din prima. Oricum, fiind pe un post care presupune relatii cu publicul, considera ca anumite skill-uri tin direct de om:

 

„Cel mai important este sa fii foarte amabil. Sa-l lasi pe client sa vorbeasca. El vrea sa fie ascultat, pentru asta vine la noi, vrea sa fie auzit. Trebuie sa existe empatie”.

Un client chiar i-a propus sa-si deschida cabinet de psihologie, spre amuzamentul ei. Si stim ca ar putea fi in stare sa-si conduca propria afacere, pentru ca a facut asta deja. In a 5-a luna de concediu de maternitate, Codruta si-a deschisun magazin second-hand de care se ocupa de la A la Z. Desi business-ul ii era drag tare, dupa cateva luni a fost nevoita sa renunte la el, pentru ca lucrurile nu functionau decat daca se ocupa chiar ea de ele, iar pentru asta nu mai avea timp.Codruta, noi ne bucuram ca lucurile s-au asezat astfel, pentru ca, intr-un final, ai ajuns sa fii unul din #OameniidelaBanca pe care suntem mandri sa-i avem alaturi! 

 

Foto credit: Vlad Cupsa

Ți-a plăcut acest articol?
184
25

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.