Andrei Daniel Porumb:„Cu ce te ajut ca sa poti ajuta mai departe?”

06 Iulie 2021 Timp de citire 4:00 minute

Astazi il cunoastem pe Andrei Porumb, colegul nostru din Tecuci, judetul Galati. Sa faca parte din #OameniidelaBanca in calitate de Specialist Servicii Clienti este un lucru atat de natural pentru el si i se potriveste atat de bine, incat uitam cateodata ca Andrei este destul de nou-venit in echipa noastra: „Sunt in Banca Transilvania de un an si jumatate, dar sper la inca 100 de ani aici de acum inainte”.

Pentru Andrei, decizia de a veni la Banca Transilvania a fost destul de simpla: a aflat de un post liber in agentia din Tecuci, orasul lui natal, s-a decis sa-si incerce norocul si a lasat in urma Bucurestiul, orasul in care a studiat si in care a mai avut doua job-uri, unul dintre ele fiind la BT Direct.

Totusi, sa ia in considerare banking-ul ca domeniu de activitate a necesitat un proces mai complex. Atunci cand ai mai multe puncte pe lista de „ce vreau sa fiu cand o sa fiu mare”, cea mai simpla metoda de a te lamuri in legatura cu ce ti s-ar potrivi cel mai bine e prin a le incerca pe toate sau cat mai multe din ele. De aceea, drumul lui spre cariera din prezent a fost cu trials and errors, pentru ca: „Eu de mic am avut trei oameni mari din domenii de munca diferite, sa zic asa. A fost preotul, pentru ca am crescut intr-o familie cu astfel de valori, politistul si bancherul - dar bancherul vazut in filme!”

Andrei a ajuns doar la 2/3 puncte si deja se lamurise: inainte sa lucreze la Banca, a facut facultatea de teologie, iar pentru ca lucreaza acum in banking, este clar ca acesta a fost castigatorul de pe lista. In anul 3 de facultate, isi daduse seama ca ar vrea sa aleaga alt drum. „La master am incercat sa iau ceva de legatura, si asta a fost comunicare si jurnalism.”

„Facultatea de teologie m-a ajutat foarte mult sa fiu mult mai calm si sa invat sa ascult omul. Pe mine asta m-a ajutat sa ma motivez si sa-mi motivez colegii.” Andrei ne spune ca daca-si vede colegii suparati, nu poate sa stea degeaba. Simte ca trebuie sa faca ceva pentru a le reda vibe-ul bun, in primul rand, pentru colegii lui, si, in al doilea rand, pentru productivitatea lucrurilor. „Cu ce te ajut ca sa poti ajuta mai departe? – Este o intrebare pe care am intalnit-o acum ceva timp cand m-am uitat la un serial pe Netflix care mi-a placut tare mult, New Amsterdam. De acolo e replica, si mi-a ramas in minte pentru ca ma identific cu ea.”

Andrei mai are o zicala preferata, dar care se aplica la el, de data aceasta: „Nu incerca sa fii un om de succes, ci un om de valoare.” Urmand aceasta premisa, nu este surprinzator sa aflam ca o multitudine de oameni il apreciaza strict pentru felul lui de a fi. 

Si pentru ca l-am intrebat unde o sa fie vara asta, o sa fie la distractie: „Vara asta vreau sa ma duc sa vad rasaritul la mare si seara sa petrec la munte cu un pahar de vin si un view frumos!” Cu cine? Gasca de prieteni, bineinteles. Unde? TBD: „Nu am un loc preferat, am fost si-n vibe de Vama, si-n vibe de Mamaia”, dar pentru munte, zona Brasovului este in cap de lista.

 

Draga Andrei, ca de obicei, tu stii sa iei tot ce este mai frumos si dintr-o parte, si din cealalta. Acesta este un lucru care te defineste – si de aceea, suntem foarte bucurosi ca faci parte din #OameniidelaBanca! 😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca!

Daca ai putea sa petreci cu un artist, pe cine ai alege?

„Eminem! Pentru ca e primul pe care l-am ascultat din strainatate. Seara perfecta ar fi sa merg la un concert la Eminem, iar dupa concert, intamplator, printre milioanele de oameni care vor sa vorbeasca cu el si vor sa obtina un autograf de la el, eu sa ma numar printre cei norocosi.”

 

Daca te-ai putea reintoarce intr-o seara din viata ta din Bucuresti, ce seara ai alege?

„Una dintre serile din vremea studentiei, cand nu era pandemie si puteam sa ies sa ma distrez cu colegii mei in clubul meu preferat din Bucuresti, Kulturhaus.”

 

Daca ai putea sa iei forma unui animal, ce animal ai alege?

Cainele, datorita loialitatii. E cel mai banal raspuns, dar chiar as alege cainele din acest motiv!”

 

 

Photo credit: Oana Curelaru

Ți-a plăcut acest articol?
50
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.