Alina Ichim: Fara echipa, rezultatele se vor lasa mereu asteptate

24 Iunie 2022 Timp de citire 3:00 minute

Protagonista de astazi din seria #OameniidelaBanca nu s-a gandit vreodata ca va lucra intr-o banca pentru simplul fapt ca nu avea nicio legatura cu domeniul bancar. Decizia de a se reorienta profesional, impreuna cu sotul ei, a adus-o in fata oportunitatii de a se angaja in 2001 la Banca Transilvania pe un post de informatician. La acea vreme facea de toate, isi aminteste astazi Alina Ichim, de la note contabile, balante, la inchideri de luna care durau uneori pana a doua zi dimineata. A fost destul de greu la inceput, dar atunci cand era nevoie mereu primea ajutor: „Cred ca e plusul pe care il aduce BT fata de alte banci si motivul pentru care in cei 20 de ani, cu mici intreruperi, am ramas la BT”, povesteste colega noastra din Pitesti. 💛

Ulterior, in 2005 a ajuns sa se ocupe de partea de coordonare operatiuni, Sef Servicii Operatiuni, iar din 2008, Alina ocupa pozitia de Director Operatiuni: „Am ajuns sa candidez pentru aceasta pozitie avand votul de incredere al colegilor mei. Sunt foarte mandra de echipa noastra, o echipa mixta in ceea ce priveste experienta, dar foarte omogena. Nu stiu daca as schimba ceva in aceasta echipa. Oamenii sunt foarte deschisi, exista o foarte mare transparenta si ma regasesc foarte bine in ea. Oamenii fac diferenta.”

Colega noastra este o persoana optimista care s-a confruntat cu multe provocari in viata. De fiecare data a vazut partea plina a paharului si a avut incredere in oameni, calitati mostenite de la tatal ei care intotdeauna i-a spus sa aiba incredere in fortele proprii. Alina este un om care poate fi abordat in orice situatie. Intotdeauna a comunicat cu colegii ei si formeaza impreuna o echipa minunata: „Nu suntem perfecti, dar ne respectam si ne ajutam reciproc in orice situatie. Fara echipa, rezultatele se vor lasa mereu asteptate.”

Cei aproape 20 de ani petrecuti la Banca Transilvania au invatat-o pe Alina sa comunice mai bine cu oamenii. A invatat sa asculte si sa aiba incredere in echipa ei, in colegi.

Primul lucru pe care il face Alina cand ajunge acasa de la birou este sa stea de vorba cu fiica ei adolescenta. Ii place sa citeasca, mai ales carti care imbina istoria cu experientele oamenilor din epocile respective si ii place, de asemenea, sa asculte muzica, de la Metallica, la Ed Sheeran. Iubeste marea si adora sa stea pe malul marii sa citeasca. Iar o zi ideala de weekend ar trebui sa fie cu foarte multa liniste si simplitate: „Atata timp cat esti inconjurat de oamenii potriviti, acolo iti este locul.”

 

Draga noastra colega, esti un exemplu de loialitate si iti multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca. 💛 Suntem de acord cu tine cand spui ca oamenii fac diferenta, iar tu ne demonstrezi de 20 de ani asta. 🥰

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ai face cu banii daca ai castiga la Loto?

 „I-as investi in educatie pentru a incerca sa aduc o schimbare in actualul sistem de invatamant din Romania”.

 

Ce ai face daca ai putea calatori in timp?

„Mi-ar placea sa ajung in Scotia si sa traiesc viata la curtea unui castel de acolo.”

 

Carte este ultima carte citita?

„Ultima carte citita a fost Inainte de ploi, de Dinah Jefferies si mi-a placut pentru ca actiunea se petrece in India cu insertii asupra traditiei si obiceiurilor de acolo.”

 

Photo credit: Dana Pruna

Ți-a plăcut acest articol?

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.