Casa ta: cum o cauti, asa o gasesti!
26 noiembrie 2018 Timp de citire 3:00 minute
Stii exact, pana in cele mai mici detalii, cum arata casa pe care ti-o doresti? Ai doar o idee vaga despre ea? Sau stii mai degraba ce nu vrei de la casa in care vei locui?
Oricum ti-o imaginezi, nu te limita doar la banii pe care ai reusit sa ii pui deoparte. Este bine sa stii ca poti afla oricand cum te putem ajuta si poti face un calcul de rate. Afli pe loc suma si ai la dispozitie 45 de zile sa-ti cauti linistit proprietatea dorita.
Cum o casa nu vine niciodata singura, n-ar fi o idee deloc rea sa iti anunti prietenii, colegii de serviciu, rudele, chiar si vecinii de intentia ta de a-ti cumpara o noua locuinta, poate stiu una disponibila. Si daca tot vorbim de rude si stim, nu-i asa, totul este mai simplu in doi, tine minte ca poti opta pentru un credit impreuna cu partenerul de viata, sotul sau sotia.
Bine, bine, dar tu tot nu ti-ai gasit locuinta. Iti spunem insa, din experienta, ca solutia poate fi mai aproape decat iti imaginezi. Asa ca, inainte de a pleca la vizionari, fa-ti o idee de cum arata piata imobiliara acum. Poti face asta rapid, online.
Uite cateva site-uri de incredere de unde poti incepe cautarile:
- imobiliare.ro, compariimobiliare.ro, anunt-imob.ro, apartamentelavanzare.ro, directproprietar.ro
Poti apela de asemenea si la o agentie imobiliara de incredere, dupa ce te informezi exact asupra comisionului pe care il percepe.
Cum iti dai seama ca agentia e de incredere?
Ei bine, nimic nu e sigur pe lume, dar ai totusi cateva indicii in acest sens:
- Verifica daca are certificat de inregistrare al societatii, sediu social si numere de telefon valabile la care raspunde cineva.
- Cand mergi la vizionari observa nivelul de profesionalism al agentilor si in ce masura acestia pot oferi detalii si consultanta despre imobilele vizionate.
- Verifica daca sunt membri ai unei asociatii sau uniuni profesionale.
- Intreaba-ti cunoscutii sau cauta online detalii despre reputatia pe care o au pe piata locala.
- Afla de la inceput care este comisionul de intermediere si daca poate fi negociat. Acesta este, de obicei, intre 2% si 5% din pretul de achizitie al imobilului si este suportat de cumparator, vanzator sau de ambii, iar in multe cazuri se poate negocia pana la 1-1,5% din pret.
Mai exista posibilitatea sa iti cumperi casa direct de la constructor
In acest caz e bine sa fii atent la urmatoarele aspecte:
- reputatia si istoricul constructorului, pe baza altor proiecte imobiliare dezvoltate;
- faza in care se afla proiectul – daca are autorizare de constructie emisa, daca au inceput lucrarile sau e doar in faza de proiect;
- daca investitia este facuta pe baza de imprumut bancar sau din surse proprii;
- daca exista litigii in curs – poti afla asta de pe portalul instantelor de judecata;
- situatia financiara a firmei – verifica depunerile de bilant si alte informatii fiscale pe care le poti afla pe site-ul Ministerului de Finante.
Daca ai gasit ceea ce ai cautat, te asteptam cu drag pe la noi. Pana in 31 decembrie beneficiezi de un imprumut cu rate cu pana la 5% mai mici. Si mai vrem sa stii ceva. Daca ai optata pentru o locuinta construita dupa anul 2000, beneficiezi si de o reducere de 0.5% la dobanda.
Alte articole
09 DECEMBRIE 2024
01 NOIEMBRIE 2024
31 OCTOMBRIE 2024
Încă puțin
Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.