BT Talks - Povestea unei campioane, cu Ana Maria Brânză

21 Octombrie 2022 Timp de citire 2:00 minute

Bine te-am găsit la un nou episod din BT Talks. Ana Maria Brânză, campioană la spadă, declarată cea mai bună spadasină a lumii de 5 ori la rând, este invitata lui Andi Moisescu de astăzi.

Povestim despre cum a început cariera unei campioane la scrimă, de la o joacă, despre primul aur, despre cum să nu te dai batut si despre cum să revii la antrenamente a doua zi după ce ai câștigat aurul. Te lăsam pe tine să descoperi întreaga poveste. 🥰

Enjoy!

Cateva idei din episod:

"Părinții mei mi-au spus că dacă nu mai vreau la sport, prioritatea mea este școala. Salvarea mea a venit de la fratele meu Marius, care mi-a spus de Sala de “Crimă”, pentru că de pe ușă căzuse litera S. L-am bătut la cap pe tatăl meu până când m-a dus acolo și m-am îndrăgostit din prima, am fost fascinată. Am simțit că acolo trebuie sa fiu."

“La mine întâmplarea a făcut ca în ziua respectivă, când am mers pentru prima dată la antrenament, să nu existe o floretă cu mâner de stânga, așa că am primit o spadă. Nu puteam să performez la fel de bine cu o altă armă decât spada.”

“Nu am ținut niciodată cont de numărul medaliilor, când mă întreba cineva câte medalii am, răspunsul era: nu știu, pentru că pe mine nu mă interesează decât urmatoarea, pentru că pe aceea nu o aveam.”

“Medaliile tale, chiar dacă nu apar mereu pe prima pagina a ziarelor, sunt la fel de strălucitoare și de importante. Oamenii care răman acolo și când ți-e bine și când ți-e greu, ei sunt oamenii pe care te poți baza.”

Shownotes:

01:15 – Există viață dupa cariera sportivă?

07:50 - Cum a început pasiunea pentru scrimă?

17:30 – Floretă, spadă sau sabie?

19:30 – Premiile de-a lungul carierei

23:45 – Sportul în cultura românească

30:00 – Ce te învață sportul?

Made with ❤️ by Banca Transilvania

Ți-a plăcut acest articol?

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.