Povestea castigatorilor competitiei Get in The Ring. Episodul II: Madam Mitza

23 Octombrie 2015 Timp de citire 3:00 minute

“De ce am ales o industrie creativa? Pentru ca sunt creativ”

Continuam azi cu povestea castigatorului premiului al ll-lea al competitiei Get in the Ring Romania, care a avut loc in cadrul festivalului Creative Est, organizat de GEA Strategy & Consulting.

Madam Mitza, premiul al 2-lea, in valoare de 1.000 euro

Sosetele Madam Mitza sunt exclusiv fabricate in Romania. Fondatorii au avut un vis. Cum ca toate doamnele si domnisoarele “de oras” sa poarte sosetele Madam Mitza.

Care e povestea lor, ne spune Bogdan Voiculescu, owner Madam Mitza:

“Am inceput undeva in Ianurie 2015, avand in stoc 4 modele de sosete pentru femei, ¾ (adica inalte pana sub genunchi). Le pregatisem de prin septembrie-octombrie 2014, dar abia in ianurie 2015 am fost gata de vanzare.

Provocare a venit stand de vorba cu un prieten bun despre ce am putea aduce nou pe piata noastra ca si produs 100% romanesc. Nu ascund faptul ca atunci am descoperit un alt business care face acelasi lucru, dar in Franta. Este vorba de Archiducesse (http://archiduchesse.com/). Am vazut ca ei se mandresc cu idea unui produs 100% frantuzesc bine facut.

Atunci am spus de ce nu si noi. De ce nu am putea crea si noi un brand 100% romanesc prin care sa reusim sa incaltam toate domnisoarele si doamnele de oras si nu numai din Bucuresti. Dar cum ar fi ca si cele din toata Romania sa fie incaltate cu sosetele noastre? Ups. Asta era. Un brand pentru doamne!

Ideea cu Madam Mitza mi-a venit pur si simplu cand am construit in mintea mea conexiunile intre sosete, sosete inalte mai ales, culori vii + bicicleta. Singura femeie in anii 1800 care purta sosete de gen si mergea cu bicicleta era madama de oras, Mita Biciclista. Era o nonconformista. Toata lumea o stia si se preumbla prin cercurile cele mai inalte ale societatii. Mai bine spus, era o doamna de oras in intregul sens al cuvantului. Si era si o romanca get-beget, traita la Paris. Deci stia cum merg treburile.

Asadar, m-am pus pe treaba si am creat vizual tot ceea ce am avut nevoie pentru brandul MADAM MITZA. De la logotype la etichete. Apoi, noile modele de sosete inalte si haioase. Le-am produs si le-am dat drumul in mediul online spre vanzare.

Asa a inceput totul.

De ce am ales o industrie creativa? Pentru ca sunt creativ. Am un background de designer si patalama. Adica am terminat un liceu si o facultate de Arte. Aici in Bucuresti.  Despre industriile creative din Romania va pot da un singur exemplu. Vedeti cate targuri de designer se tin intr-un an si ce volum de participare exista. Parerea mea este ca suntem pe val.  Viitorul suna bine. Investim tot, ne facem cunoscuti si vindem mult. Vrem ca Madam Mitza sa devina brand national.

GET IN THE RING a fost o provocare. Imi plac foarte mult provocarile, iar acest concurs mi s-a parut o rampa de lansare. Si asa a si fost. Un super concurs organizat de super oameni. Ne-am simtit foarte bine, iar interactiunea cu ceilalti concurenti a fost una de bun augur. Am invatat multe lucruri si am auzit povesti incantatoare.

Banii pe care i-am castigat ii vom investi. Noi modele, plus PR si marketing. Fara investitie, un business nu poate exista.

Multumim tuturor care ne-au sprijinit si ne-au facut sa ne simtim ca un adevarat business. “

Ți-a plăcut acest articol?
0
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.