Mituri despre factoring #2

06 Iulie 2020 Timp de citire 2:00 minute

Ne-am propus sa demontam cateva mituri despre factoring. Am inceput cu un prim articol pe care il poti citi deja aici. Continuam, asa ca azi dezbatem un alt mit de care ne-am tot lovit in experienta noastra de pana acum:

 

Mitul nr.2 Factoringul este un produs scump.

Pentru plata inainte de scadenta a unui procent din valoarea creantei, compania plateste dobanda care se aplica la suma avansata pe perioada de finantare, iar pentru serviciile de colectare, administrare de creante si/sau asigurarea riscului de neplata, un comision de factoring care se aplica la valoarea intreaga a creantei.

 

Astfel, comparatiile intre factoring si alte solutii de finantare (de exemplu scontate, linie de credit) din punct de vedere al costurilor sunt total eronate, acestea din urma oferind doar finantarea pura fara alte servicii adaugate si au ca principal cost dobanda.

E important sa analizezi costul vs. beneficiile primite, iar factoringul vine cu o suma de avantaje cu adevarat valoroase pentru orice companie: transforma o plata la termen in lichiditate imediata, iar valoarea facilitatii se calibreaza in functie de vanzari. Le poti acorda termene de plata mai lungi partenerilor sau poti face plata in avans la furnizori, pentru a obtine discounturi. Asiguri in acest fel riscul de neplata si elimini pierderile din creante nerecuperate sau debitori rau platnici. Colectarea profesionista si eficienta are ca rezultat incasarea creantelor cat mai aproapre de scadenta, asa ca externalizarea colectarii si administrarii creantelor inseamna timp castigat pentru dezvoltarea afacerii. De adaugat de asemenea, ca factoringul este o facilitate revolving auto-rambursabila ce poate fi obtinuta fara garantii reale.

 

Din experienta noastra, costul de factoring reprezinta 2% - 3% din valoarea unei facturi pentru toate serviciile aferente produsului. Astfel, raportul beneficii/cost face din factoring un produs premium.

Iti recomandam ca atunci cand alegi acest produs sa citesti cu atentie contractele de factoring, sa te asiguri ca primesti cu adevarat o solutie de factoring cu toate serviciile incluse, nu doar o simpla finantare cu costuri foarte mari impachetata sub aceasta denumire.

 

Stai cu ochii pe blog, mai urmeaza cateva articole despre factoring. To be continued…

Ți-a plăcut acest articol?
26
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.