Mentenanta la BT? We’ll be right back 😊

03 Decembrie 2020 Timp de citire 2:00 minute

In mod sigur, in social media, pe site, in anumite aplicatii sau in presa ai vazut uneori anunturi BT care suna asa: “Dragi clienti, serviciile X, Y, Z vor functiona cu intermitente/nu vor functiona in ziua de…, in intervalul… pentru ca vor fi facute actualizari/lucrari de mentenanta in sistemul informatic al bancii”. Iar atunci iti spui: ufff, aveam ceva planificat atunci sau, dimpotriva: la ora respectiva chiar nu faceam banking.

Oare ce se intampla atunci la banca, ce fac #oameniidelaBT si de ce sunt necesare aceste mentenante? 🔧

  • Mentenanta sau actualizare IT inseamna acelasi lucru: interventii in sistemul informatic pentru a intretine si imbunatati infrastructura hardware si software a bancii. Sunt esentiale (cu alte cuvinte, inevitabile), asa incat fara ele nu se poate.  
  • Intotdeauna mentenanta are legatura fie cu siguranta, fie cu securitatea datelor (si banilor) clientilor. Ne referim la securitate in orice fel de conditii, asa incat sistemele informatice sa mearga, dar si sa fie permanent protejate de atacuri cibernetice.
  • Fara aceste interventii, aplicatiile si infrastructura ar deveni vulnerabile la eventuale atacuri cibernetice sau performantele de functionare ar scadea.
  • Mentenanta este un sport zilnic: colegii nostri de la IT fac in fiecare zi astfel de interventii. Prin urmare, nu orice interventie inseamna ca anumite servicii si produse nu functioneaza un timp.

 

In the middle of the night 🌙

Stim ca fiecare mentenanta - pentru care oprim functionarea unor servicii - iti poate aduce un oarecare disconfort. Tocmai de aceea, pentru un impact cat mai mic, preferam sa lucram noaptea pentru rezolvarea lor, cand, natural, tranzactiile sunt mai putine. In functie de interventie, numarul de colegi difera: pot fi 15, pot fi 5. Ce facem noi atunci? Update-uri in sistem, reconfigurari, depinde. Maintenance mood? Atentia la detalii si teamwork.

Fie ca reparam ceva, fie ca actualizam una-alta 😊, mesajele noastre sunt We’ll be right back!, We will be back soon!, Stay tuned for more updates!, dar intotdeauna cu apreciere pentru intelegerea si rabdarea ta.

 

Editor: Laura Petrehus, Director Adj. Comunicare & PR, Banca Transilvania

 

Ți-a plăcut acest articol?
10
1

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.