Cum sa investesti la bursa in 5 pasi
01 februarie 2021 Timp de citire 2:00 minute
Ti-am pregatit 5 pasi simpli de urmat, pentru a intra pe piata bursiera:
1. Alege-ti o firma de brokeraj
Este primul pas necesar, pentru ca tranzactionarea la bursa se face doar prin intermediul unui broker. Poti cere un sfat si prietenilor cu experienta pe piata de capital sau te ajutam noi, prin BT Capital Partners.
2. Deschide-ti un cont de tranzactionare
Este foarte simplu, se aseamana cu deschiderea unui cont bancar. La BT Capital Partners ai posibilitatea sa faci acest lucru si online. Discuta cu brokerul despre planurile tale legate de investestitii si care sunt riscurile pe care vrei sa ti le asumi. Poti deschide un cont si daca treci pe la banca.
3. Alimenteaza contul cu bani
Ai economisit niste bani pe care te-ai hotarat sa-i investesti. Odata ce ti-ai deschis contul de tranzactionare, vei putea sa il alimentezi printr-un ordin de plata (fizic sau online – BT24, BTPay). Poti incepe cu sume mai mici.
4. Informeaza-te, Informeaza-te, Informeaza-te
Daca vrei sa fii un investitor educat este necesara familiarizarea cu bursa. Citeste despre indicii bursieri, piata bursiera locala (Bursa de Valori Bucuresti) sau despre cele externe. In momentul de fata, prin BT Capital Partners ai acces la 27 de piete din strainatate. Daca lucrurile ti se par prea complicate, apeleaza tot la un broker.
5. Cumpara si vinde actiuni
Daca ai ales cateva companii despre care ai aflat lucruri bune, poti incepe “cumparaturile”. Ai la indemana o aplicatie online pentru asta sau poti apela la ajutorul broker-ului tau. Daca vrei sa intelegi mai bine cum functioneaza bursa, dar nu te simti inca pregatit pentru a tranzactiona pe un cont real, poti incepe prin folosirea unui cont demo.
O investitie in instrumente financiare implica si anumite riscuri inerente pentru detinerile si tranzactiile cu instrumente financiare, riscuri ce tin de modificari legislative, modificari ale legislatiei fiscale, modificarea ratei dobanzii sau a pretului de piata a instrumentelor financiare, lipsa de predictibilitate in distribuirea dividendelor, profitabilitate si profituri.
Alte articole
09 DECEMBRIE 2024
01 NOIEMBRIE 2024
31 OCTOMBRIE 2024
Încă puțin
Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.