Cum folosesti in avantajul tau cardul de cumparaturi?

08 Ianuarie 2021 Timp de citire 3:00 minute

In primul rand ce este un  card de cumparaturi? Este un card cu o limita de credit atent calculata in functie de venitul tau, pe care-l poti folosi atunci cand ai nevoie de bani in plus sau in situatii de urgenta.

Poate ideea de card de credit sperie multa lume, dar astfel de carduri pot aduce o multime de avantaje daca sunt folosite corect si cu responsabilitate.

STAR Card

Cum functioneaza un card de cumparaturi?

Practic banii disponibili pe un card de cumparaturi sunt ca un avans pe care-l poti folosi atunci cand ai nevoie. De ce avans? Pentru ca o data folositi, banii trebuie depusi inapoi pe card pana in data de 25 a lunii urmatoare celei in care i-ai folosit. Adica ai o perioada de gratie de pana la 56 de zile in care nu ti se percepe niciun comision.

Atunci cand nu depui toti banii pe card, trebuie sa depui suma minima obligatorie, respectiv 10% din suma utilizata in luna precedent, iar in acest caz dobanda perceputa este de 24%.

Care sunt beneficiile aduse de un card de cumparaturi? 

Exista desigur multe avantaje ale acestor carduri, dar din nou responsabilitatea e cheia succesului.

  Plati rapide si fara comision 

Pentru ca stim ca o plata rapida este si o plata usoara, cardurile STAR au tehnologia contactless incorporata, cu care poti achita foarte repede  cumparaturile de pana in 100 de lei. Nu trebuie sa introduci PIN-ul, doar sa apropii cardul de POS, iar plata este gata. Toate platile cu cardul la comercianti, fie direct la magazine sau online, sunt fara comision!

  Puncte de loialitate STAR

Cardurile de cumparaturi de la BT iti aduc automat puncte de loialitate STAR la fiecare cumparatura integrala. In plus la BT avem peste 12 000 de magazine, care-ti aduc pana la 10% puncte din valoarea cumparaturii. 1 punct STAR= 1 leu. Aceste puncte pot fi folosite mai apoi la aceste magazine, pentru alte cumparaturi.

  Cumparaturi in RATE

Acest card iti permite plata in pana la 18 rate fara dobanda. Uneori cea mai buna decizie financiara este sa iti esalonezi cheltuielile. Dar in acest caz nu mai beneficiezi de puncte de loialitate. Lucram cu cele mai mari magazine in domeniul electro, bricolaj, turism etc.  iar peste 12.000 dintre ele accepta plata in rate fara dobanda.

   Control al cheltuielilor tale

Platile cu cardul pot fi urmarite cu usurinta, pe extrasul de cont, sau prin aplicatia gratuita BT Pay, unde iti poti inrola cardul STAR. Pe langa faptul ca vei afla pe ce ai cheltuit banii, aici vei putea vedea si care sunt sumele de plata, cat ai depus si cat ti-a mai ramas pentru a acoperi obligatia de plata. In plus, poti vedea soldul si numarul punctelor acumulate.

   Ce mai trebuie sa stii?

  • Depune banii cheltuiti la timp  – pana in data de 25 a lunii urmatoare
  • Depune suma cheltuita in totalitate – astfel nu platesti dobanda
  • Plateste-ti ratele la timp si nu sari nicio plata
  • E bine sa folosesti acest card la cumparaturi si nu la retargerea de bani de la ATM.

 

Astfel cardurile de cumparaturi nu sunt ceva de speriat. Singura regula este sa fii responsabil si calculat.

Aaaa si oare am zis ca aplicatia BT PAY e gratuita?

Descarc-o acum si inroleaza-ti cardul de cumparaturi:

 

 

 

Editor: Cristina Grivase, Marketing Specialist, Banca Transilvania

 

Ți-a plăcut acest articol?
233
6

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.