Ömer Tetik la podcast-ul BT: „Sa gestionezi provocarile bine, asta face diferenta.”

03 Februarie 2021 Timp de citire 3:00 minute

Speram ca ti-ai pregatit castile! 🎧 Azi la BT Talks, podcast-ul Bancii Transilvania, vorbim despre curajul de a infrunta provocarile, iar alaturi de Andi Moisescu este 🥁... Ömer Tetik, CEO-ul Bancii Transilvania.

Ömer este nascut in Hamburg si a crescut in Izmir. Prima limba vorbita a fost germana, iar turca a invatat-o bine la cinci ani, cand familia s-a mutat in Turcia. Este roman, cu buletin inca din 2009 in contextul in care lucreaza in Romania din 2000. Din 2013 este Director General al Bancii Transilvania si se numara printre cei mai admirati CEO din Romania (2019, Business Magazin).

In acest episod am aflat ca a fost un „geek” in facultate si intotdeauna i-au placut provocarile. Noi credem ca este un podcast foarte interesant, dar nu-ti spunem mai multe, te lasam sa descoperi singur.

 

 

„Competentele tale le poti exploata usor. Sa gestionezi provocarile bine, asta face diferenta.” 

 

Despre cariera in banking 

Ömer si-a inceput cariera intr-o perioada in care banking-ul era in plina dezvoltare si tehnologizare. „Sa construiesti ceva de la zero e mai dificil, dar impactul este mult mai mare. Este si o satisfactie personala. Vezi contributia ta mult mai evident, poti sa dai o forma dupa alegerile tale in ceea ce faci si astfel lasi o amprenta.”

 

Povestea BT

Fondatorii BT au gandit de la bun inceput ca niste antreprenori. „Atunci cand ai o banca mama in spate care de multa vreme face lucrurile la fel, tu iti asumi si imprumuti lucrurile. La BT a trebuit sa ne dezvoltam ADN-ul singuri.”

Ca o banca sa functioneze trebuie sa aiba contact cu realitatea. „La BT, depindem foarte mult de reteaua bancii. Reteaua BT, armata noastra, este de fapt contactul nostru cu realitatea.”

 

Relatia BT cu IMM-urile

In zona IMM si microfinantare, BT este prima optiune pentru antreprenori. „Daca te gandesti ca 60-70% din angajatii din economie lucreaza pentru IMM-uri sau aproape 70% din PIB-ul tarii este produs de IMM, noi de fapt lucram pentru cel mai mare holding din Romania. Nu ii consideram business-uri mici, ei sunt business-uri importante pentru noi. Am crescut impreuna.”

 

Incotro se indreapta sistemul bancar

Pandemia a adus schimbari in felul in care facem banking. Datorita contextului actual, a crescut increderea clientilor in digital. „Lucrurile fara valoare adaugata o sa dispara din viata de zi cu zi. Nu o sa pierzi timp mergand la banca, dar rolul bancherului ca advisor va ramane important.”

 

 

BT Talks, podcast-ul Bancii Transilvania, este un show in care sportivi ca Simona Halep, artisti precum INNA sau vloggeri & creatori de continut, ca Selly – impartasesc putin din povestile si mindset-ul lor, ca sa inspire intreaga tara.

Episoadele pot fi ascultate pe site-ul BTSpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts sau Youtube. Nu uita sa te abonezi ca sa nu pierzi niciun episod. 😄

 

Editor: Popa Adelina, Ofiter Marketing, Banca Transilvania

Ți-a plăcut acest articol?
6
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.