Melania Medeleanu la podcast-ul BT: „Binele, pentru mine, inseamna sa ai sens.”

22 Ianuarie 2021 Timp de citire 3:00 minute

 

It’s podcast time! 🎧 Astazi vorbim despre fapte bune, asa ca alaturi de Andi Moisescu, gazda podcast-ului nostru, avem un invitat pe masura – Melania Medeleanu. 😄 Melania este jurnalist cu o experienta de peste 20 de ani in televiziune, logoped, trainer pasionat de dictie & public speaking si nu in ultimul rand, mama.

A inceput cu Afterschool Clinceni, apoi apus bazele Asociatiei Magic, iar acum are un nou proiect - „Zi de bine”, prin care isi propune sa creeze comunitati, sa sprijine mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si sa creeze notorietate in jurul unor cauze ignorate.

Hit the play button. ▶️ Noi credem ca merita!

 

 

„Pas cu pas, binele s-a construit si s-a transformat in sens. ”

 

  • In momentul in care faci bine, binele devine o adictie. „E dovedit stiintific ca atunci cand ajuti pe cineva, asta te face pe tine mai fericit.”
  • Ai o satisfactie aparte atunci cand esti implicat in ceva care are sens: „Imi place foarte tare sa le povestesc oamenilor si sa-i vad ca vin alaturi de mine in proiecte”.
  • Nu poti sa faci bine daca nu vezi raul. E o conditie – sa te uiti la cat poate fi de rau si sa te intrebi „Ce pot sa fac?”, pentru ca inevitabil undeva poti sa faci ceva, dar trebuie sa te confrunti cu acel rau, trebuie sa-l intelegi.”

 

Zi de bine!

 

  • Proiectele „Zi de bine sunt axate pe cauzele sociale pe care nu se pune lumina suficient. Un exemplu poate fi boala mintala. Anul acesta, al pandemiei, ar trebui sa se traga un semnal de alarma cu privire la bolile psihice.
  • „Zi de bine” abordeaza cauze sociale, cate una pentru fiecare luna din an. Ele se finanteaza cu ajutorul sarbatoritilor lunii.
  • Depresia este foarte intalnita in randul adolescentilor. Aceasta este greu de recunoscut daca nu iti cunosti foarte bine copilul.
  • 8 din 100 liceeni au afirmat ca vor sa se sinucida, iar potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, suicidul este a doua cauza de deces in randul tinerilor intre 15 si 19 ani, primul fiind accidentul de masina.
  • Luna aceasta, la „Zi de bine” banii adunati vor merge catre Team line – primul proiect integrat de sanatate emotionala & prim ajutor emotional din Romania dedicat adolescentilor intre 13 si 21 de ani.

 

Nu uita sa te abonezi la BT Talks pe Apple PodcastGoogle Podcast sau Spotify pentru ca urmeaza si alte episoade.

Asculta podcast-ul BT si pe Youtube

#enjoy!

 

Editor: Popa Adelina, Ofiter Marketing, Banca Transilvania

Ți-a plăcut acest articol?
2
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.