Claudiu Pandaru la podcast-ul BT: „Succesul personal e momentul pe care il atingi atunci cand esti impacat cu tine.”

28 Iunie 2021 Timp de citire 3:00 minute

 

Azi la podcast-ul Bancii Transilvania 🎧 vorbim despre jurnalism, ce inseamna continut de calitate si care este viitorul presei la noi. Alaturi de Andi Moisescu, gazda noastra, este Claudiu Pandaru, fondator Republica alaturi de Cristian Tudor Popescu, Alex Livadaru si Florin Negrutiu.

Claudiu are peste 22 de ani de experienta in televiziune, radio, presa scrisa si online. A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „Dupa 20 de ani” la PRO TV, redactor sef la Gandul, sef al departamentului de politica interna al PRO TV si jurnalist la Radio France International Bucuresti. In prezent este jurnalist DIGI 24.

Avem mai jos cateva idei din podcast, dar mai bine da-i un play. 😃

 

 

03:11 Bunul simt in meseria de jurnalist, gazetar sau ziarist este esential. Claudiu e de parere ca jurnalistii sunt obligati sa fie „mai firesti, mai blanzi, mai umani.” In entertainment exista o granita intre a-l face pe cel ce se uita, asculta sau citeste sa se simta bine folosind bunul simt, iar daca treci granita, publicul nu mai rade impreuna cu tine, ci de tine. „In tot ce faci, ce intrebi, cum te porti, fie ca  faci entertainment, fie ca faci jurnalism quality - bunul simt e esenta.”

 

11:59 Business-uri precum jurnalismul sunt afectate de restrangerea posibilitatilor de monetizare. „Exista 2 mari inamici ai monetizarii publishing-ului traditional: Facebook si Google. Acestia nu joaca dupa aceleasi reguli specifice pietei si au distorsionat mult aceasta piata.” 

 

16:57 In momentul in care a aparut televiziunea, s-a produs o migratie dinspre zona traditionala catre zona noua. Acum televiziunea nu mai este o zona noua, ci una traditionala. Cu siguranta peste 20 de ani, pentru ca schimbarile se accelereaza exponential, o sa discutam despre Facebook, Tik Tok sau YouTube amenintate de ceva nou. 

 

34:08 Republica este o platforma editoriala in care nu scriu doar jurnalisti, ci si oameni care au ceva de spus si competenta sa o faca. Ei sunt specialisti in domeniul lor sau incearca sa-si depaseasca granitele si o fac „cu bun simt”. Cele trei valori ale unui scriitor Republica sunt: pricepere, bun simt si relevanta pentru publicul specific. „O platforma editoriala in care sa nu scrie doar jurnalisti, sa scrie oameni care au ceva de spus si au competenta sa o faca.”

 

36:44 Principiul de baza al platformei este: „Republica e un spatiu si al dezbaterii si un loc in care se strang oamenii din domenii total diferite, care au unghiuri de vedere si abordari total diferite unii fata de altii, dar si fata de felul traditional in care analizezi sau te uiti la un anumit eveniment sau la o anumita situatie.”

 

37:39 Dezbaterea este sanatoasa: „Argumentele pe care tu iti bazezi opinia ta, opusa fata de a mea, se intaresc in urma discutiei. Tu gasesti si iti adaugi in constructia pozitiei tale niste argumente pe care nu le aveai inaintea acestei discutii.”

 

39:43 Este important sa ascultam persoanele din jurul nostru, atat in online, cat si fata-in-fata: „Agresivitatea unora vine, in primul rand, din faptul sa se simt neascultati. Si atunci au tendinta de a vorbi mai tare, mai apasat, de a accentua si mai mult.”

 

44:12 Reteta antreprenoriala Republica: „Am invatat unii de la altii, dar n-am facut decat sa aplicam bunul simt si onestitatea. In antreprenoriat, onestitatea este punctul central.”

 

 

BT Talks, podcast-ul Bancii Transilvania, este un show in care sportivi ca Simona Halep, artisti precum INNA sau vloggeri & creatori de continut, ca Selly – impartasesc putin din povestile si mindset-ul lor, ca sa inspire intreaga tara.

 

Episoadele pot fi ascultate pe site-ul BTSpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts sau Youtube. Nu uita sa te abonezi ca sa nu pierzi niciun episod. 😄

 

Editor: Popa Adelina, Ofiter Marketing, Banca Transilvania

Ți-a plăcut acest articol?
2
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.